Helemaal klaar voor Leuven Bekoort 2022Het Barbarakoor werd opgericht in 1973 op initiatief van pater Graus van de Kruisheren van Diest. Oorspronkelijk waren we dan ook een typisch kerkkoor. Naast de wekelijkse missen luisterden we allerlei soorten vieringen op zoals huwelijken, uitvaarten en academische zittingen.


Ondertussen zijn er geen Kruisheren meer in Diest en is het Barbarakoor geƫvolueerd naar een hedendaags koor met een heel uiteenlopend repertoire. We zingen nog steeds religieuze liederen, maar ondertussen zitten er een heleboel andere nummers in onze mappen: van klassiek tot gospel, kleinkunst (Walter De Buck) en ook meer poppy liedjes zoals "Can't help Falling in Love" (Elvis Presley) of "Afscheid van een Vriend" (Clouseau).We nemen ook graag deel aan cultuurdagen, zoals "Aarschot Volkoren" en "Leuven Bekoort". legt dirigente Trix Claeys uit. We zingen niet alleen in het Nederlands, ook in het Frans, Engels, Pools, Zuid-Afrikaans.


We repeteren elke donderdagavond van 20u tot 22u bij de zusters van de Voorzienigheid in Vissersstraat (nr.1) in Diest.


Iedereen die wil meezingen is welkom. Je hoeft helemaal niet over een geschoolde stem te beschikken. Je hoeft zelfs geen noten te kunnen lezen. Als je graag zingt ben je van harte welkom.