Wie zijn wij

Het barbarakoor werd in 1973 opgericht op initiatief van pater Graus van de kruisheren van Diest. Wij luisteren nu allerlei soorten vieringen op zoals huwelijken, uitvaarten en academische zittingen. We nemen ook deel aan cultuurdagen, legt dirigente Trix Claeys uit.


We bieden de keuze uit een heel breed repertoire van zowel religieuze als wereldlijke liederen, van klassiek tot gospel, kleinkunst ook, thematisch van levensbeschouwelijk tot lichtvoetig.

We zingen niet alleen in het Nederlands, ook in het Frans, Engels, Pools, Zuid-Afrikaans.


Met het nakende vertrek van de kruisheren uit Diest moesten we uitkijken naar een ander lokaal om te repeteren en dat is ons gelukt met de steun van de zusters van de Voorzienigheid in de Demerstraat te Diest waar wij nu elke donderdag van 20 tot 22 uur repeteren. Iedereen die wil zingen is welkom. Je hoeft helemaal niet over een geschoolde stem te beschikken, besluit Trix.


We zijn een toffe hechte groep van vrouwen en mannen die het zingen als hobby beoefenen en , bourgondisch als wij Vlamingen zijn, hebben wij uiteraard ook onze etentjes en uitstappen naar diverse lokaties. We zullen je hartelijk verwelkomen in onze groep.